Instalarea aplicatiei wEFact.exe

 

          Cu aceasta aplicatie se vor gestiona FacturiClient ce trebuie raportate prin sistemul RO-e-Factura.

Inainte de a folosi aplicatia trebuie sa va asigurati de urmatoarele:

-      trebuie sa fiti inregistrati in Spatiul Privat Virtual (SPV). In cazul relatiilor comerciale dintre agenti economici private (B2B) trebuie sa fiti inregistrati si in Registrul RO e-Factura.

-      sa detineti un certificat digital calificat.

Certificatul digital poate fi materializat sub forma unui “token” (stick sau dispozitiv de tip usb). Acest dispozitiv poate fi accesat de pe orice PC cu conditia sa fie instalat pe acel PC (instalare driver-e). Kit-ul de instalare se obtine de la firma care a emis token-ul.

Aplicatia wEFact poate fi utilizata numai daca exista token pe PC-ul de unde este rulata. Orice operatiune pe care o efectuati privind comunicarea cu sistemul Ro e-Factura (de transmitere factura, verificare stare factura, preluare lista mesaje, descarcare mesaj) vi se va cere sa prezentati un certificat si sa introduceti PIN-ul certificatului.

Instalarea aplicatiei

1.    Aplicatia se descarca de pe site-ul nostru www.omc.ro, din sectiunea Download/Aplic_32/wefact.exe si pusa in folder-ul OMCw de pe calculatorul dumneavoastra, acolo unde sunt si restul aplicatiilor (Client, Furnizor, etc.).

2.    In folder-ul OMCw (acolo unde este si aplicatia wEFact.exe) trebuie sa creati un subdirector cu numeleduk_integrator_efactura”, in care o sa puneti DukIntegrator-ul.

DUKIntegrator se poate prelua prin download de la adresa https://mfinante.gov.ro/static/10/eFactura/duk_integrator_20230105.zip  sau de pe site-ul nostru https://www.omc.ro (link-ul Dukintegrator eFactura) sub forma unui director.

Dupa ce ati descarcat DukIntegratorul, acesta fiind sub forma unui director, trebuie sa-l dezarhivati, iar continutul lui trebuie sa-l mutati in subdirectorulduk_integrator_efactura” (din OMCw).

3.    Accesarea aplicatiei wEFact.exe se va face din aplicatiaClientimeniul Client\Facturi\Interne(nou), iar pe forma nou deschisafrmClientFacturiInterneCauta_pg” se apasa butonul “e-Factura”.

 

Data:  27.10.2022